Saturday, March 19, 2011

Aku Wanita Muslimah...~

"Masih dalam pengislahan diri..."
Sombongkah diri ini?

Andai senyuman lelaki tidak dibalas,
Sapaan mereka tidak dilayan,
Bertanya khabar tidak dijawab,
Usikan nakal tiada respond.

Mungkin mereka berkata :
"Tak best la awek tu cam ustazah,
Bajet mahal, bajet alim..."


Suka utk ana katakan di sini
Sebagai muslimah
Kami wajib menjaga diri
Bukan jual mahal tapi,
Utk menjadi 'Wanita Mahal' bukannya mudah
Banyak mehnahnya & teramatlah sukar...

Bukan ana tidak ingin seperti gadis2 lain
Berseronok ke sana sini
Bersama pasangan bukan ajnabi
Sokmo berbalas sms
Ada orang untuk disayangi & dirindui
Kelihatan cantik & moden
Berpakaian 'up to date' kata orang

Tapi...
Ana takut... malu...

Takut pada Allah...

Malu pada Allah...

Siapalah diri ini hendak mencari-cari keseronokan itu
Andai belum cukup menikmati cinta pd Sang Khaliq
Belum cukup berbakti pd ibubapa & keluarga
Belum cukup ilmu & amal...
Allah... faqirnya diri ini...

Allahu Ta'ala A'alam...


"Siapalah aku untuk merasai semua nikmat itu di dunia
sedangkan aku tahu aku bakal merasai
penderitaannya di Akhirat sana.
Aku rela untuk menanggung bebanan perasaan itu untuk menikmatinya di sana."
~monolog seorang hamba~




10 comments:

QURRATULAIN said...

benar..
untuk menjadi wanita mahal amat sukar!
Allah...sana sini diuji..
tpi ukhti,,
ketahuilah sebenarnya rijal sukakan wanita yg baik..
untung jdi nti sbnrnya...=)

ana_husnafi said...

hehe..

~ itQaN SyaBiQ ~ said...

mumtaz> Ujian i2 adlh tarbiyyah dr Allah utk menguji tahap keIMANan kita & stp hambaNYA i2 diberi ujian yg berbeza...
Untung? Amiin...

Moga dianugerahkan rijal pilihan Allah...~

Una> ape yg hehe nye una? >senyumsokmo<

rimbunhijau said...

assalam...

kita cuma perlu yakin satu benda sanpai bila2..(24:26)buat deejay...=)

~ itQaN SyaBiQ ~ said...

imah> wslm...

Ya, itu Janji Allah buat hamba2Nya yg beriman...~

Amiin...

Muhd Nasrullah said...

.... , hai aneh bunyinye...oklah tu jadi seorg muslimah..dekatkan hati dgn Allah.. malah bagus lagi takut pd Allah , malu pd Allah .. ni di namakan ank solehah... eh.. mcm mana edit blog ni ya.. cantik blog ni, siap boleh pasang lagu lagi... blh tlg ajarkan tak..?

~ itQaN SyaBiQ ~ said...

akh nasrullah> insyaAllah mudah2an...
Besa2 je, mgkn boleh mnx tolg yg lebih pakar...~

Muhd Nasrullah said...

Amin..~
ok..mcm mn nk masukn lagu dlm blog ni...
sipa yg lebih pakar tu..??

~ itQaN SyaBiQ ~ said...

Utk masukkan lagu dlm blog:
1) Klik kt 'Gratisan Musik' ada kt bwh
2) Pilih lagu yg anda suka kt LINK2 LAGU
3) Then, ad keluar CODE (tp ad yg boleh, ad yg x boleh)
4) COPY CODE tu
5) Pegi kt Dashboard, amik Design then KLIK 'Add A Gadget'
6) then, amik HTML/JavaScript & PASTE

"SELAMAT MENCUBA"

Tolong..? said...

oowh... syukran..syukran...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...